f8f598
335310
6b8136
fcfbdc
nyar
2014 március2012 március2009 december2014 március2006 június2013 december

Negyedmillió látogató

Szerző:
Admin
2008 november 06 15:19
Sok? Sok bizony. Van olyan oldalgazda, aki a fél karját odaadná ezért a „teljesítményért”…

Tudom, ennek egy része keresőrobotok látogatása (a statisztika szerint – új látogatóként való könyveléskor – úgy 15%), de a fennmaradó nagyobbik rész valós, „emberi” kattintás. 

Mivel nem hirdetünk, nem akarunk pénzt keresni az oldalunk működtetésével és mindenki – túravezetők, az oldal támogatói, segítői, stb. – kedvtelésből, önszorgalomból teszi itt azt, amit tesz, nem célunk a látogatási szám elvtelen növelése. Persze, igyekszünk mindenhol ott lenni, ahol lehetünk, megjelenni minden értékesebb felületen, de tesszük mindezt úgy, hogy hűek maradjunk az eredeti koncepcióhoz: olyan laza csapatot szervezni, amely önállóan szervezni tudó, az amatőrség minden báját magán viselő, mégis profin ténykedő túravezetők segítségével minél több embert csábít ki a természetbe. Tegyük mindezt úgy, hogy ne kelljen telezsúfolnunk az oldalunkat reklámokkal – sem profitorientált oldalak bannereivel, sem divatos „google ad sense” blokkokkal -, tegyük mindezt önszántunkból, kedvtelésből, a természetjárás szeretetétől hajtva. Tegyük mindezt úgy, hogy ne „kurvuljunk el” a profitorientált világ csábításától… 

Nagy köszönet a Túravezetőknek a munkájukért, a Túratársaknak, akik eljöttek a túrákra, sokszor feledhetetlen közös élménnyé emelve az egyszerű sétát, kódorgást. Köszönet a vidám percekért, az izzasztó kaptatókért, a lenyűgöző panorámákért, a sohasem sejtett szép helyekért!

Persze ezt már korábban is megköszöntük, hiszen nem csak ennél a jókora látogatási számnál lett világos, hogy sok, azonos ügyért dolgozó ember együttes munkája szülhet valami igazán klassz dolgot... ( Lásd itt:Köszönet a munkátokért, segítségetekért! )

Nagyon jó érzés, hogy egyre jobb a hírünk és sikerül EGYÜTT VALAMI JÓTalkotni. Mindenkire szükség van, hiszen az ötletek semmire sem lennének jók megvalósítás nélkül, mint ahogy a tippek, gondolatok, építő kritikák nélkül is csak egyek lennénk a tucat-oldalak közül. Lassan kialakult egy gyümölcsöző kommunikáció köztünk (amit a fórum és más fejlesztések révén tovább fogunk bővíteni ) és igen sokak kedvencei közt ott figyel a „Sétafika.hu”. Galériánkat visszanézve sok lenyűgöző táj, kellemes kaland emléke idéződik fel bennünk vagy csak irigykedünk, ha épp nem lehettünk ott. Az élménybeszámolók pedig …olykor kiegészítik a túra emlékét, olykor olyan részletekkel is gazdagítják azt, amire akkor és ott nem figyeltünk: a fő, hogy amikor olvassuk mosolyra húzódik a szánk (illetve van, hogy hangosan nyerítünk ki-ki humorérzéke és vérmérséklete szerint). 

Távlati terveink? Igen sok van, amelyekből remélhetőleg igen sok meg is valósul majd! (nem szeretnénk ellőni előre a poénokat)

Az igazán fontos az, hogy bárki bármikor fellép, érezze, hogy van egy csapat, amellyel kimehet a természetbe gyalog, kerékpárral, sőt jó időben akár vízi eszközökkel is: biztosan jól fogja érezni magát 

A fontos az, hogy akik vállalkoznak rá, hogy túrákat vezessenek, tudják: van egy csapat, amely együtt tud működni velük, szívesen vesz részt a túráikon és ha kell, együtt lobbizik valamilyen ügyért. 

A látogatási szám tehát nem több, mint egy ostoba statisztikai adat. Még akkor is, ha sokan kemény pénzeket szánnak rá vagy olykor ölni tudnának érte. Egy szám, amely semmit sem ér, ha nincs mögötte tartalom, öröm. 


Köszönöm, hogy elolvastad! …és legközelebb, ha választanod kell a lustálkodás és a kirándulás közt, az utóbbit válaszd! :) Ha nem velünk jössz, akkor is! Csak indulj el, szívd be a jó levegőt, izzadj ki a munkától, gyönyörködj azokban a dolgokban, amikben sosem gyönyörködhetnél a négy fal közt! Illatok, fények, tájak! "Időd van, lábad van, miért ne gyalogolj (bringáz, stb...) ?"