aedc77
105325
3d7a3c
e4f3d1
tavasz
2011 szeptember2008 március2007 június2010 szeptember2011 december2012 március

Szilveszteri évzáró túra

Szerző:
Loyer
2008 december 31 00:33
Eljött a szilveszter napja.

8.45, Moszkva tér: Már szállingóznak a túratársak, de ekkor még nem lehetett igazán tudni, mekkora lesz a létszám az Évzáró túránkon.

9 óra után pár perccel kiderült, mire az utolsó túratársunk (a 43-ik résztvevő ) is megérkezett. Őt ugyan nem várták meg, (csak a túravezető pár emberrel), miközben a többiek, hogy ne a Moszkva téren fagyjanak kockásra elindultak előre a Normafa Sí házhoz a busszal. Mi a következő busszal mentünk utánuk.

Fent a sí házban, a hangulat már tetőfokára hágott, mikor egy furcsa alak berontott és a túravezetőt kereste. Ez nagy derültséget okozott, mert a furcsa álarcos alak a túravezető volt. (Kép) a galériában.

Ezután a túravezető visszaváltozott túravezetővé és elmondta, az éjjel megírt szilveszteri köszöntő versét, amely tetszett a tagoknak. Sajnos azonban, hiába kértük a sí ház személyzetét, hogy engedjék meg nekünk, hogy legalább csak egy pezsgőt kinyithassunk, hogy egymásnak Boldog Új Évet kívánjunk, egy ÁNTSZ rendeletre való hivatkozással ehhez nem járultak hozzá. Ez azonban nem szegte a csapat kedvét a további ünnepléstől. Felkerekedtünk, és kint a sí ház előtt megkezdtük az ünneplést. Folyt a pezsgő, és fogytak a sütött finomságok, sütemények, fasírtok, bejglik, és sajtosok.

Egy idő múlva továbbmentünk a János hegyre, de mivel a reggeli sűrű köd még mindig nem szállott fel, idén nem mentünk fel a kilátóba, helyette folytattuk a Normafánál elkezdett mulatozást, amíg tovább nem indultunk a Szépjuhásznéhoz.

Itt a fele társaság (bár még korán volt mire leértünk, alig múlt 1 óra) elment haza a busszal, miután még egyszer mindenkinek Boldog új Évet kívánt és köszönetet mondott a túravezető. A többiek még maradtak egy kicsit, hogy elfogyasszák a megmaradt pezsgőt és süteményeket, nehogy már szégyenszemre haza kelljen vinni őket.

Végezetül szeretnék köszönetet mondani a résztvevőknek és azon túratársainknak, akik segítettek abban, pezsgővel, süteményekkel, hogy a szilveszteri túránk, jó kedvűen teljen.

Boldog Új évet kívánok mindenkinek!

Schweier László (loyer) túravezető