aedc77
105325
3d7a3c
e4f3d1
tavasz
2009 december2009 szeptember2007 június2006 június2005 december2010 december

Budapest by Night - a Gellért-hegyről

Szerző:
Fdorka
2009 január 02 03:16
A fórumon Alex74 vetette fel az ötletet, hogy érdekes lenne a kivilágított Budapest fényei között egy esti sétát tenni.

Mivel nekem a Gellért-hegy helyben van, hamar előálltam az ajánlattal, hogy körbevezetem az érdeklődőket a park néhol kivilágítatlan, sötét sétányain. A sok kilátóteraszról csodás panoráma nyílik széltében-hosszában Budapestre, így lett a címe Budapest by Night.

Nagy meglepetésünkre a hír szárnyra kapott, és több internetes hírportál is közölte a túrát, ami sok új látogatót vonzott a Sétafikára.

Útban Gellért téri találkozóhelyre, Mars telefonja fogadott, hogyaszongya le kellett zárni a teret, annyian jöttek. Hát ha ez így nem is volt egészen igaz, de megszámlálhatatlan sokaságú nép gyűlt ezen a fagyos pénteki estén a "tésztaszűrővel" fedett díszkút köré.

Csőre töltött fényképezőgépekkel megindultunk aztán a hegynek. A sziklakápolnát megnéztük kívülről és az előcsarnokát - beljebb az éppen folyó mise miatt nem tudtunk menni. Majd keresztül-kasul a hegyoldalban kilátókból kilátókba, szobroktól szobrokig, lentről fel és fentről le. Nehéz volt a sok népet és sok fényképészt összeterelni, csak remélni tudom, hogy senkit nem veszítettünk el a sötétben :)

A Citadellánál megejtettünk csoportkép is készítést is, majd a túra végefelé búcsúzóul előkerült egy kis meglepi házi forralt bor a kitartó és nem autóvezető résztvevőknek.

Örülök, hogy ilyen szép számmal eljöttek velünk, és reméljük az először velünk tartók közül minél többen jönnek Sétafikálni máskor is.

A sétán készült szebbnél szebb képek megtekinthetők a galériában: Marcsa, Mars, Alex74, Vakegér és a saját fotóim.