aedc77
105325
3d7a3c
e4f3d1
tavasz
2011 december2014 március2011 december2011 szeptember2013 december

Gyere velünk Dobogókőre

Szerző:
Tigriske
2009 január 17 19:21
Sziasztok!

Újra itt!

Jól indult a nap, nem kellett korán kelni, 9 órára volt meghírdetve a tali, voltunk egy páran, velem együtt hatan - jó létszám, helyhez és időjáráshoz mérten.

Tehát megy a HÉV Pomáz felé, szépen leérünk, kis várakozás után indúlt a dobogókői busz is - nem volt fennakadás, utak szórva, szépen járhatóak.

Mire felértünk, hétágra sütött a nap is, a büfében forró pogácsa is volt - mintha készültek volna, vártak volna bennünket - ki teát, ki forralt bort vételezett - majd megnéztük a panorámát.

A Dunát nem lehetett látni, de csodás felhőket igen, azért írom, hogy csodás - mert felhőkről nem szoktunk zengedezni - de ez nagyon pazar látvány volt (galéria).

Kigyönyörködtük magunkat - majd a kék jelzésen megindultúnk a Zsivány-sziklák felé.

Száp havas út, szép erdei fák, sok szánkózó gyerek - mind-mind igen jó látványt nyújtott.

Kis séta (cca 2 km) - elénk tárult uticélunk fénypontja - a Zsivány-sziklák meredező sziklái, havasan, sipkásan, kicsit sem fázva, hiszen plusz 3 fok volt - mi is jól éreztük magunkat, fényképeztünk, bámészkodtunk, nagyon nem kapaszkodtunk magasra, félve, netán mellé lépünk a dolgoknak, fő a biztonság....

Majd a Márton-rét felé vettük az irányt, megpihentünk ismét, aki nem lakott jól a büfénél - ismét neki láthatott - szép havas volt minden, a rét, a pihenő, a fák ágain vékony vízcseppek - csodaszép volt.

Igazából ez az igazi Dobogókő - havasan, sejtelmesen - nyáron mindig átrohanunk rajta, télen pedig nem jövünk, mondván tél van és hideg, pedig ez így nem valóságos, és ezért is szerveztem ezt a túrát, hogy ellenkezőleg is gondolkodni, a tél szép, hideg sincs - ha rétegesen felöltözöl - tehát érdemes ide is kirándulásokat szervezni.

A Kamilla-forráshoz nem mentünk most le - visszamentünk a sziklákhoz - és továbbmenve a kék jelzésen - lementünk Pilisszentkeresztre - és ott vártuk be a pomázi járatot.

Összefoglalva a történéseket - minden jó és szép volt, élveztük egymás társaságát, a táj adta szépséget és a kellemes langy időt, aki nem jött velünk, nézze meg a galéria képeit, és képzelje el utunkat - gondolatban.

2009. január 17.

tigriske