aedc77
105325
3d7a3c
e4f3d1
tavasz
2016 szeptember2009 december2011 szeptember2006 szeptember2012 szeptember

Tisza tó

Szerző:
János
2010 május 22 10:32
Május 22-én, 28-an indultunk, a Tisza tóhoz tervezett buszos utunkra. Sajnos a egész heti esőzés miatt kis változtatásra volt szükség. Tiszafüred előtt már a hídról láttuk, hogy milyen magas a Tisza vízállása.
Tiszafüreden először, a Lipcsey kúriába mentünk, ahol a Kiss Pál múzeumot tekintettük meg. Ezután mivel még maradt időnk megtekintettük, a katolikus Templomot, ahol éppen keresztelőt tartottak. Szerettünk volna áthajókázni a Tisza tavi vízi sétányhoz, de sajnos a magas vízállás miatt nem tudtuk megoldani, ezért továbbutaztunk Tiszaigar -ra, ahol egy 19.hektáros arborétumot szerettünk volna körbejárni, de egyrésze, ennek is járhatatlanná vált. Utaztunk tovább Kiskörén keresztül, Heves városába. Kisköre előtt ismét láttuk a hídról, a megáradt Tiszát.
Heves városába megtekintettük a ország egyetlen SAKK múzeumát.(Egyébként világviszonylatban is ez a negyedik). Utazásunk következő állomása Jászapáti volt, ahol a helyi népművelő, igen érdekes előadásával tarkított vezetésével megtekintettük Vágó Pál festőművész kiállítását . Utoljára Jászberénybe mentünk, ahol a Jász múzeumot tekintettük meg vezetéssel. Itt még egy kis cukrászda látogatásra is maradt időnk, így 17.30- után indultunk vissza Budapestre, ahova 19.h-ra érkeztünk meg. Utazásunk során 370.k m-t tettünk meg. A készült felvételek a képtárban lesznek láthatók. Következő utunk során, Június 12-én, Tőserdő -Tiszakürt - Szarvas látnivalóival fogunk ismerkedni.
Jelentkezni lehet a Örökmozgó moziba.16-19.h között pénteki Napokon.