aedc77
105325
3d7a3c
e4f3d1
tavasz
2006 szeptember2012 március2014 március2009 december2013 március2011 szeptember

Sétafika E-mail címed

Szerző:
Admin
2012 december 26 12:09
2012 Karácsonyára a Sétafika oldal megajándékozta teljes jogú tagjait a lehetőséggel, hogy használhassák az xy@setafika.hu jellegű e-mail címet. Ennek felhasználási módjáról írok most.
A dolog első része egyszerű! 

A Sétafikára bejelentkezve elugrasz az alábbi oldalra:

Itt - amennyiben teljes jogkörrel rendelkezel - jelzed, hogy szeretnéd megkapni a @setafika.hu végződésű e-mail címet. A rendszer elfogadja és kapsz róla egy viszaigazoló e-mailt már erre a címedre.

Az egyszerűség kedvéért saját példámmal magyarázom el:
Adminként enyém az admin@setafika(pont)hu e-mail cím. Az ide címzett leveleket a szerver feldolgozás nélkül továbbküldi a rendszerben megadott e-mail címemre (amivel anno regisztráltam) vagyis az indulunk@gmail(pont)com-ra. A levelet megkapom és örülök neki.

Igenám, de szeretnék is rá válaszolni és jó lenne, ha a válaszlevélben a feladó az admin@setafika(pont)hu lenne!

Itt jön be egy kis csavar, ugyanis ezt csak a saját e-mail szolgáltatódnál tudod beállítani. Többféle szolgáltató többféleképpen kezeli ezt a lehetőséget. Jómagam a gmail-t használom, ahol az adatvédelmi gyakorlat az, hogy leellenőrzik az "alternatív" e-mailcímet, majd engedik, hogy azt használd feladóként (akár válaszlevelekhez, akár eredeti, új levelekhez).

Ennek beállítása a következő:
1. Elsőként bejelentkezel a gmail fiókodba:


2. Ezután a szerkesztő gombra kattintva (fogaskerék), lenyílik a szerkesztő menü. Itt a "Beállítások" opciót választod ki:



3. A Beállítások opcióban elég sok lehetőséged van, de számodra a "Fiókok és Importálás" a lényeges most. Válaszd ezt!



4. Itt hozzá tudsz adni a gmail rendszeréhez egy (vagy több) saját e-mail címet:



5. A felugró ablak végigvezet a bevitel és ellenőrzés folyamatás:






Itt pár percen belül megérkezik az eredeti gmail fiókodba az ellenörző kód, amit aztán be kell írnod:




6. Ezzel gyakorlatilag kész is vagy, bezárhatod a felugró ablakot! Az eredeti gmail fiókodhoz visszatérve már tudsz a sétafikás e-mail címmel küldeni üzeneteket. A levél írásakor egyszerűen kiválasztod a feladó legörgdülő menüjéből az aktuális címet és megírod a leveled:




Ha nem akarod egyesével mindig állítgatni, akár alapértelmezett feladó címnek is jelölheted a sétafikás címet. Egyszerűen végig kell csinálnod az 1-4.lépéseket, majd a két (vagy több) e-mail cím közül alapértelmezetté kell tenned a sétafikást.

Jó levelezést!