aedc77
105325
3d7a3c
e4f3d1
tavasz
2009 december2014 március2009 december2013 december2014 december2010 szeptember

Kisvasutazás a Bükkbe.

Szerző:
János
2009 június 06 15:32
Június 6-án. Reggel 7 órakor elindulunk 30 fős bérelt busszal a Bükkbe. Első megállónk az Egerszalók község előtti Magyar Pamukálé megtekintése a sódombról. Majd Egeren átutazva Bélapátfalvára értünk, ahol megtekintettük az Apátsági templomot, illetve a mellette levő monostor alapjait, amely a Bélkő alatt terül el.
Egy rövidke utazás után SZILVÁSVÁRAD következett, ahol a kisvasút menetrendje miatt kb. 1 órás szabad programot tudtunk betervezni. Ezalatt legalább volt ideje utasainknak megkóstolni a híres pisztrángot. Utána kisvasútra szálltunk és negyed óra alatt kiérkezünk a fátyolvízeséshez, majd innen az Erdei múzeum és a a vadaspark érintésével gyalogosan érkeztünk vissza a kisvasút melletti parkolóba, ahonnan a Dédestapolcsány határába levő LÁZBÉRC-i tóhoz mentünk tovább. Gyalogosan, kb, 4 km-es sétával érkeztünk meg Upponyba, amelyet a Lázbérci tó mellett tettünk meg.
A 3 órás hazafelé tartó úton videot vetítettünk a nap látnivalóit bemutató filmekből. A fenti program az Országjárok Köre és a Természetvédő Turisták Köre közös rendezvénye volt.
Mindenkit szeretettel várunk buszos útjainkon, akik hajlandóak alkalmazkodni az időbeosztáshoz, mert ez a programok betartásának az előfeltétele.
SCHWEIER LÁSZLÓ- UNGERLDEIDER JÁNOS Túravezetők.