aedc77
105325
3d7a3c
e4f3d1
tavasz
2013 március2010 szeptember2012 szeptember2013 március2012 június2014 március

Gemenc

Szerző:
János
2011 június 28 18:54
2011. június 28: Gemenc - buszos túra

Kedden Gemencre indult a buszos túra.29-en voltunk ,ebből egy 5 és fél éves kisfiú ,Bence
Az első állomásunk Solt volt,ahol 45 percig álltunk. János itt szedte össze a hajó és belépő árát. Sajnos semmi különös látnivaló nem akadt,kivéve a tetőn lévő gólyafészek,kicsit hosszú volt a várakozási idő.
A következő megállónk Érsekcsanád,ahol hajóra szálltunk,és kb másfél órát hajókáztunk,először a Dunán,majd a Sugovicán. Csodálatos zöldellő fák borították a partot,itt-ott előbukkantak a tarka csónakházak. Legnagyobb meglepetésemre a vízben napraforgók nőttek. Sok kacsát ,sirályt,kenut láttunk útközben.
12 óra előtt értünk Bajára,ahol egy órás városnézés volt a programban. Ez sajnos nem szervezett volt,így aki nem ismeri a várost,most sem sokat tudhatott meg róla. Szerencsénkre két túratársunk /János és Marika/ ismerték,és többünknek megmutatták a legszebb templomokat,megnéztünk egy csodálatos parkot,a szovjet hősök temetőjét,láttuk a Honfoglalók emlékművét,és az Árvízi emlékművet.
Innen indultunk 1 órakor tovább hajóval vissza a Dunán, majd a Sió csatornán.Sajnos a másfél órásnak ígért út ,több,mint három óra lett .Eleinte még érdekes volt figyelni a vízi utat,de később
/úgy egy óra /már unalmassá vált az egyforma táj. Csak akkor éledt fel újból a társaság, amikor a hajó a Sión ment végig,és a szürkegémek hada repült fel előttünk.
1/2 5 -kor szálltunk ki a hajóból,és indultunk Gemencre. Újabb akadályba ütköztünk,ugyanis a német tulajdonos az autóbuszok elöl lezárta az utat. Sebaj,nekivágtunk gyalog.
Mikor megtaláltuk az idegenvezetőt,először a "trófea "múzeumot néztük meg. Ez Bárányfokon egy csodálatosan szép erdészházban található,igaz most már nem tfófeák,hanem a gemenci erdő növényei és állatai találhatók benne. A kiállítás szép volt, és az idegenvezető is nagyon részletes előadást tartott. A többség azonban nem hallgatta végig , hanem kiment körülnézni,és az udvaron látható állatokat /kecskét,juhot,malacot,szamarat/ fényképezni.
Sajnos a tanösvényre már nem maradt idő,így a program e része elmaradt./Többek legnagyobb bánatára/
Visszafelé az úton a társaság kissé elcsigázva hallgatta Bence hisztizését és visongatását.
Visszagondolva az út szép volt,csak sajnos nem erre készültünk.
Köszönjük János,Laci és Éva munkáját,és a gépkocsi vezető türelmét.