aedc77
105325
3d7a3c
e4f3d1
tavasz
2010 március2010 szeptember2012 június2011 szeptember2011 június2010 szeptember

Farsang 2013

Szerző:
Mars3696
2013 február 23 13:19
Mekkora az egy négyzetméterre eső tündérek száma a klubhelységben?

Erre a kérdésre kaptuk meg a választ tegnap délután. Hogy is történt?

A dolog azzal kezdődött, hogy szerettem volna egy jókedvű farsangi összeröffenést leszervezni. Még jócskán idejébe nekiláttam: több helyet is megkerestem ez ügyben. Nem voltak nagy elvárásaink, a kritérium mindössze annyi volt, hogy ne legyen túl drága, lehetőleg önellátók legyünk és szólhasson normálisan a zene.

Láttam lepukkant pincehelységet, ahol a dohszag nyakig ért, láttam dizájnos csili-vili helyet, ahol a tulaj úgy gondolta leosztva fejenként 4500 Ft nem pénz (mi nem így gondoltuk) …volt olyan is, ami egész jónak nézett ki, de sajnos Gyömrőig kellett volna kibumlizni. Akadt olyan hely s, ahol a tulaj leginkább egy pszichopata szervkereskedőre hajazott (hozzá féltem leszervezni
bármit is, megmondom az igazat).

Végül Kriszh húzott ki a gödörből; ajánlotta hogy egy ismerőse alapítványi helységét vegyük igénybe. Ez briliáns megoldás lett volna, sikerült is megegyezni a hölggyel, de sajnos néhány nappal a buli előtt kiderült, hogy rajta kívül álló okokból nem használhatjuk a helyet.

Vadul kezdtem megoldásokat keresni; rég beszélgettem ennyi kocsmárossal, terembérlővel telefonon, mint ebben a két napban.
Eredménytelenül. Az idő rövidsége miatt egyszerűen nem volt szabad hely, ami megfelelt volna.

Feladtam. Restellem, de egyszerűen nem volt energiám, sem pedig elég szabadidőm folytatni a keresgélést és ezt be is jelentettem. 

Persze a Sétafika csapatát nem arról ismerjük, hogy feladja. Főleg, ha bulizásról van szó.

Vad szervezkedés indult a fórumon, Ki hol tud jó helyet. Több verzió is felmerült, s mire legközelebb gép elé kerültem láttam, hogy
Bernipásztor tud egy jó helyet, s már gőzerővel szervezik is. Döbbenetes és egyben megható volt, hogy sokan nem adták fel, hanem igazi közösségként nem arra vártak, hogy valaki megmondja mit tegyenek, hanem cselekedtek. Ki radiátorokat ajánlott fel, ki sütiket kezdett gyártani, más a logisztikát intézte.

Száz szónak egy a vége: átadtam Berninek a szervezést és jól tettem…

Tegnap délutánra kiérve a helyszínre Bernipásztor és Lappantyú már lázasan készülődtek: papír girlandokat gyártottak, a helységebn
kellemes meleg volt. Gyorsan átszaladtam szembe egy kis itókáért, aztán hol hajtogattam, hol megváltottam a világot Csigával.

Lassan jövögettek a népek. Elsőként házigazdáink öltöttek jelmezt. Én első pillanatban azt gondoltam vadőröket mintáznak meg, de aztán helyreigazították hiányos műveltségem! Ez nem vadőri, hanem cserkész egyenruha. Hát restellem, de nekem anno csak úttörő egyenruhám volt, tán ezért nem volt egyértelmű a dolog. Innentől aztán újabb és újabb jelmezek kerültek elő: voltak Tini ninja
teknőceink, Vakvarjúcskánk, Betyárunk (sejtem abból több is, csak nem mind öltözött be), Tündérből pedig több kivitel is: kicsi sötétben világító tündér, kicsit nagyobb nappali tündér és felnőtt méretekkel rendelkező Tűztündér is.

Sőt Bernipásztor még egy jelmezt felvett, ami népviseletnek tűnt, de (lásd. Feljebb) hiányos műveltségem ugyebár …restellem, de csak nagyjából tudtam bemérni, hogy valami közeli, balkáni ruha lehetett.

Többen magunknak öltöztünk, de azért sikerült elvegyülnünk. Még Vérnyulat említeném meg, aki egy „Problem mém”-et viselve kijelentette, hogy ő egy troll.

Szerencsére mind a hely, mind a hangerő jó lett. Mindenki hozott finomságokat, itókákat. Ettünk, ittunk, táncoltunk. Láthatóan sikerült a buli.

Sajnos le kellett lépnem, mert a hazautazásom nem tudtam volna megoldani, csak nagyon körülményesen. Így „elsimliztem” a végtakarítást. Ezért elnézést kérek, de tényleg hirtelen kellett indulnom.

Mindenkinek köszönöm a közreműködést, de külön köszönöm Lappantyúnak és Bernipásztornak az áldozatos készülődést, DE-nek a zeneeszközt, Nélkületek nem jött volna össze a buli!

Illetve mindenki másnak is köszönöm, aki nem adta fel. Ilyenkor mindig azt érzi az ember, hogy érdemes egy közösség részének lenni.