aedc77
105325
3d7a3c
e4f3d1
tavasz
2009 december2010 szeptember2014 március2012 június2012 június2010 szeptember

Első blog az új rendszerben

Szerző:
Admin
2012 november 18 11:41
Régóta terveztem már, hogy készítek egy olyan blogmotort a Sétafika részére, amellyel különösebb programozó ismeretek nélkül is tetszetős, áttekinthető blogbejegyzéseket írhat, aki beregisztrált a rendszerünkbe...
Régi vágyam egy szép és áttekinthető, valamint jól használható blog. Régen szerettem volna, ha mindannyian meg tudnánk osztani az élményeinket.Nem csak a Sétafika túrákról, hiszen azt eddig is megtehettük az Élménybeszámolóknál, hanem bármiről.

Végiggondolva a kategóriákat hirtelenjében az alábbiak jutottak eszembe: 

  1. Sétafika túrák (ez gyakorlatilag az eddigi Élménybeszámoló)
  2. Túraútvonalak, Tájegységek: Ha ismersz egy környéket itt írhatsz róla, megismertetheted velünk is.Sokan túrázunk együtt és néha nem is sejtjük egyikünk-másikunk milyen hasznos, értékes tudás birtokában van...
  3. Városok, Települések: Ez az előző ponthoz hasonló kategória, a településekre kihegyezve. Egy-egy falucska, kisváros vagy városrész leírása. Esetleg egy-egy érdekes épület bemutatása
  4. Gépház: A weboldal működésével, működtetésével kapcsolatos írások
  5. Nem sétafikás túra beszámolója: Többen szervezgettek a Sétafika keretein kívül túrákat izgalmas környékekre. Itt most nem más túraoldalak szervezésére gondolok - azt jelentesse meg mindenki ott, ha akarja - hanem saját élményeitekre baráti közösséggel.
  6. Közélet: Késnek a vonatok, pontatlanok a buszjáratok, zavar a televízió által képedbe tolt reklám? Itt megírhatod.
  7. Egyéb: Minden egyéb a bordócsíkos szöcske szerelmi életétől a felhőképződés aerodinamikai szabályosságáig...
Természetesen ezt bővíthetjük, ha van igény, de csak az átláthatóság határán belül....

A blogírást fejlett beviteli mező támogatja, amibe beintegráltam a különböző formázóelemeket, linkelési és képbeszúrási lehetőségeket. Beépítettem a fórumnál már bevált saját gépről beszúrható képek funkcióját is. A beszúrt képeknél lehetőséged lesz arra, hogy pozícionáld a képet:


Megteheted, hogy balra szúrod,






De akár a szövegmező jobb oldalára is beteheted, ha úgy tartja a kedved.



Vagy egyszerűen beteszed középre:


Ez a lehetőség a kép méretétől is függ. Ha a méret nagyobb 300px-nél, akkor csak középre szúrhatod. Ez jól jön például leírásoknál.


A fórumnál használt összes emo is használható lesz idővel. Most egyelőre csak néhány, gyakran használt EMO beszúrási lehetőségét oldottam meg. De ami késik, nem múlik! 

Ha úgy szeretnél publikálni, hogy ne lássák a neved, publikálhatsz anonim is. Ilyenkor az Admin kivételével senki sem láthatja az identitásodat, én pedig nem adhatom ki harmadik fél számára ezt az információt.


Használjátok ügyesen az új felületet! Sok sikert!