aedc77
105325
3d7a3c
e4f3d1
tavasz
2013 december2016 szeptember2009 december2006 június2012 június

Megújuló privátcset

Szerző:
Mars3696
2012 november 30 13:07
Aki eddig használta, az most kényelmesebben teheti. Aki eddig nem használta, talán megszereti majd. Társalgás valós időben...
A privátcsetet néhányan igen gyakran használják a Sétafikán, míg mások gyakorlatilag nem is tudnak róla, holott nagyon megkönnyíthetné a szervezést a közvetlen beszélgetést. A csetfelületet legkönnyebben a fejlécben található kis ikonra kattintva tudod elérni:


Innen a cset főfelületre jutsz, ha nincs aktív üzeneted, illetve ha több aktív üzeneted is van. Amennyiben csak egy üzeneted volt, abban az esetben rögtön arra ugrik a rendszer (ez az évek alatt alakult ki így, valahogy így célszerű).

A főcset oldalán választhatsz:
  • Új csetszoba létrehozása
  • Ugrás a közös csetbe (ez a Játszótér...)
  • Csetikett (itt a szabályokat találod...)
Illetve ha vannak már nyitott csetszobáid, úgy azok közül is választhatsz.

Mivel most az új privátcsetet szeretném bemutatni, először kattintsunk egy már létező szobára. Itt most Mars3696-ként léptem be és nyitottam egy szobát az Admin felé... (skizofrénia királyság) A megjelenő szoba fejléce így néz ki, és itt rögtön be is jelöltem az új "villámcset"-et. Itt tudsz átváltani valós idejű nézetre.


Ez most még bonyolult, de a valóságban sokkal egyszerűbb. Amint megszokjátok az új rendszert, már nem kell átkapcsolgatni, hanem a szoba kiválasztásakor automatikusan a valós idejű villámcset aktuális szobájába ugrik majd. 


Felugrik egy új ablak, amelyben az alábbi látvány fogad:


A piros (vagy bugyiszímnű) mezőbe írhatsz. Minden ENTER megnyomásakor elmegy az üzeneted és azonnal megjelenik a saját és a partner(ek) konzolán. Na jó, ez az azonal úgy1-1.5 mp terheléstől függően, de a lényeg hogy nem kell frissítgetni, hanem rendesen tudsz beszélgetni.

Igen ám, de gyakran előfordul, hogy a beszélgetők csomagot küldenek egymásnak, illetve esetleg szeretnék visszaolvasni a korábbi beszélgetésüket is, mivel a valós idejű cset konzolján csak a konkrét beszélgetés kezdete óta történt "események" jelennek meg.

Erre is van mód, beépítettem két pluszfunkciót, az [Előzmények] és a [Küldemények] kapcsolóval.


A gombok nyomogatásával be-, illetve kikapcsolhatod a pluszfelületeket, így csak akkor foglalják a helyet, ha erre kifejezetten szükséged van.

Első körben ennyi, de rövidesen jön a folytatás....